Dodatkowym atutem jest krem budyniowy....kocham !
Składniki na dużą blachę:
Krem budyniowy:
- 1 litr mleka
- 6 łyżek mąki ziemniaczanej
- 4 łyżki mąki pszennej
- 4 łyżki cukru
- cukier waniliowy
Z powyższych składników ugotować budyń, wystudzić i zmiksować z kostką masła.
- 2 opakowania herbatników (duże)
- 1 opakowanie krakersów
- puszka toffi
- 0,5 litra śmietany 30-36%
- 2 śmietanfixy
- 4 łyżeczki cukru pudru
Następnie rozsmarowujemy toffi i przykrywamy krakersami.
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i fixami.
Odstawiamy do lodówki na ok 2 godziny.
DOBRA RADA:
Zrobić dużą blachę. Ciasto szybko znika. ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz