niedziela, 3 stycznia 2016

Ciasto bez pieczenia 3bit

Ciasta, które najczęściej robię, to te, które nie wymagają dużo pracy. Uwielbiam 3bit. Jest pyszny i naprawdę szybki do wykonania.
Dodatkowym atutem jest krem budyniowy....kocham !




Składniki na dużą blachę:

Krem budyniowy:

  • 1 litr mleka
  • 6 łyżek mąki ziemniaczanej
  • 4 łyżki mąki pszennej
  • 4 łyżki cukru
  • cukier waniliowy
Z powyższych składników ugotować budyń, wystudzić i zmiksować z kostką masła. 
Dla osób posiadających mniej czasu  - można użyć gotowego kremu karpatkowego.

  • 2 opakowania herbatników (duże)
  • 1 opakowanie krakersów
  • puszka toffi
  • 0,5 litra śmietany 30-36%
  • 2 śmietanfixy
  • 4 łyżeczki cukru pudru

Na dnie blachy ulożyć herbatniki, na które smarujemy krem budyniowy i przykrywamy kolejną warstwą herbatników.

Następnie rozsmarowujemy toffi i przykrywamy krakersami.

Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i fixami.

Odstawiamy do lodówki na ok 2 godziny.

DOBRA RADA:

Zrobić dużą blachę. Ciasto szybko znika.  ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz