SKŁADNIKI:
- 250 g makaronu spaghetti
- 2 x 400 g pomidorów z puszki
- 30 g masła
- 1 łyżka oliwy
- 2 rozgniecione ząbki czosnku
- 1 łyżka poszatkowanej świeżej bazylii
- 2 łyżki posiekanej świeżej natki pietruszki
- puszka tuńczyka
Pomidory zblendować.
W dużym rondlu podgrzewamy masło i oliwę. Dodajemy czosnek, podsmażamy ok 1 min.
Dodajemy rozdrobione pomidory i gotujemy baz przykrycia, aż sos parując zmniejszy objętość (zgęstnieje). Dokładamy odsączonego z zalewy tuńczyka.
Dodajemy zioła i solimy do smaku.
W międzyczasie gotujemy makaron.
Podajemy makaron z sosem i całość posypujemy parmezanem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz