niedziela, 13 grudnia 2015

Pieczeń z mięsa mielonego, żurawiny i sera camambert

Bardzo ciekawe,  uważam jest połączenie mięsa z suszonymi owocami. Świetnie smakują grillowane daktyle owinięte w boczek. Kto z nas nie lubi pulpecików z Ikea z żurawiną?







  • 500 g mięsa mielonego 
  • 80 g suszonej żurawiny
  • 120 g pokrojonego sera Camembert 
  • 40 g bułki tartej
  • 100 ml mleka
  • 0,5 cebulki
  • jajko 
  • sól
  • pieprz



Wykonanie:

Bułkę namoczyć w mleku, cebulkę zeszklić na oleju. 

Połączyć wszystkie składniki. 

Wsadzić do wysmarowanej i posypanej bułką foremki. 

Piec 50 min w 180 st. 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz