"Największym składnikiem szaleństwa jest ukrywanie prawdy przed samym sobą."
Scott Westerfeld – Goliat
Ryba po grecku
Składniki:
- 600 g filetów ryby
- oliwa
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- 1/2 selera
- 2 cebule
- 50 g koncentratu pomidorowego
- sól, pieprz, cukier
- sok z cytryny
- jajko
- mąka
- Filety opłukać, pokroić na mniejsze części, posolić, obtoczyć w jajku i mące i usmażyć na złoty kolor.
- Warzywa obrać. Cebulę pokroić w piórka, warzywa w paski.
- Warzywa i cebulę usmażyć na oliwie, zalać 100 ml wody, dodać koncentrat pomidorowy, dusić ok 10 minut.
- Doprawić solą, pieprzem, łyżeczką cukru, sokiem z cytryny.
- Można dodać odrobinę posiekanej natki pietruszki.
- Rybę zalać sosem z warzywami, podawać na zimno.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz