wtorek, 3 listopada 2015

ZUPKA KOPERKOWA po 6 miesiącu

ZUPKA KOPERKOWA  po 6 miesiącu

Składniki:


  • kawałek mięska*
  • 1 mała marchewka
  • 1/2 pietruszki
  • duży ziemniak lub trochę ryżu
  • mały kawałek selera
  • łyżka masła
  • koperek
Po 6 miesiącu dziecko może jeść już zupkę ugotowaną na wywarze z mięsa (wcześniej gotuje się warzywka w wodzie i dokłada chude mięsko). 

Zaczynamy oczywiście od ugotowania mięska. Następnie dokładamy obrane i umyte warzywka. Gotujemy do miękkości. Dokładamy masło i posiekany koperek. 

Rozdrabniamy widelcem lub blendujemy. 

*Mięsko podajemy:
  • po 5 miesiącu: pierś kurczaka, pierś indyka, królik, cielęcina, jagnięcina
  • po 6 miesiącu: wołowina

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz