wtorek, 4 sierpnia 2015

Zupa krem z zielonego ogórka

Zupa krem z zielonego ogórka to świetna propozycja na przekąskę w upalny dzień. Jest lekka, aromatyczna...pachnie latem! Można ją jeść na ciepło lub podać jako chłodnik. 






SKŁADNIKI

  • • 400 g ogórka
  • • 100 g serka topionego, śmietankowego
  • • 1/2 cebuli, (40 g)
  • • 2 kostki rosołowe (zamiast kostek rosołowych i wody można użyć 1,5 litra rosołu)
  • • 5 łyżek mąki ryżowej (może być kasza manna)
  • • 1,5 litra wody
  • • 1/2 małego kubeczka śmietany 18%
  • • koperek

Przygotowanie


Obrane ogórki, cebulkę i serek zblendować. Dodać kostki rosołowe, kaszę i wodę i zagotować. 
Gotować ok 8-10 minut od czasu do czasu mieszając. 

Zaprawić śmietanką i posiekanym koperkiem. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz