Salvador Dali
Składniki na 4 porcje:
- 1 opakowanie pyz
- 30 dag kiełbasy lub parówek
- 25 dag porów
- 20 dag pieczarek
- 1 szklanka mleka
- 2 łyżki musztardy z ziarnami gorczycy
- 2 łyżki mąki
- sól, biały pieprz
- pół pęczka natki pietruszki
Pyzy ugotować wg przepisu.
Kiełbasę pokroić w plasterki, pora w krążki, pieczarki w połówki lub w ćwiartki jeżeli są duże.
Pieczarki podsmażyć na oleju, dodać kiełbasę i na końcu pory. Całość podlać mlekiem i taką samą ilością wody. Od razu zasypać mąką i szybko zamieszać, żeby nie powstały grudki.
Doprawić musztardą, solą i pieprzem. Gdy sos zgęstnieje wymieszać z natką pietruszki.
Danko może nie wygląda wykwintnie, ale jest pyszne.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz