Robi się je bardzo szybko, nie wymaga też użycia wielu składników.
Składniki:
- 1 kartonik mleczka zagęszczonego (około 250 ml)
- 2 galaretki brzoskwiniowe
- 1 puszka brzoskwiń
- biszkopty na spód
Wykonanie:
Brzoskwinie wyjąć z puszki, z dodatkiem połowy szklanki syropu (z tej puszki), zblendować. Zagotować i rozpuścić w tym jedną galaretkę.
Drugą galaretkę rozpuścić w połowie szklanki wody, ostudzić.
Mleko skondensowane (zagęszczone) ubić na pianę (bardzo szybko się udaje, używając najwyższych obrotów miksera). Do piany dodać ostudzoną galaretkę i delikatnie wymieszać.
Na spód blaszki wyłożyć biszkopty i wylać na nie piankę. Następnie na lekkiej piance porobić kleksy z ciężkiego musu.
Mus się zagłębi nierównomiernie i da ładny efekt.
Wstawić do lodówki na 2-3 godziny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz