niedziela, 15 maja 2016

Tarta z mascarpone i owocami


Tarta ta jest bardzo łatwa w przygotowaniu, robi się ją szybko i można użyć dowolnych owoców sezonowych.

Dziś, użyłam jabłek. :)





Spód:

  • 200 g mąki
  • 100 g masła
  • 50g cukru
  • 1 jajko
  • szczypta soli
Zagnieść składniki na spód, rozwałkować na formie, podpiec około 20 minut  w 180 st. 

Nadzienie:

  • 250 g mascarpone
  • 1 jajko
  • 2 łyżki gęstej śmietany
  • 1 łyżka cukru
Zmiksować na podpieczony spód. 

Posypać owocami. 

Piec około 30-40 minut w 180 st. 

Jabłka pokroiłam w plasterki i posypałam cukrem cynamonowym. 







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz