wtorek, 19 kwietnia 2016

Sałatka makaronowa z tuńczykiem i bobem

Sałatki makaronowe, to duża konkurencja dla nudnych kanapek. Lunch w postaci tej sałatki jest lekki, smaczny i pożywny.



Składniki:

  • 400 g makaronu Sedanini Rigati (cienkie, długie rurki lub occhi di lupo (krótkie, szerokie rurki) ugotowanego al dente w osolonej wodzie 
  • 400 g ugotowanego bobu (ja z racji pory roku użyłam mrożonego)
  • puszka tuńczyka
  • natka pietruszki
  • pół cebulki
  • oliwa z oliwek, sól, pieprz, sok z cytryny. 





Odsączonego tuńczyka wymieszać z posiekaną cebulką, makaronem i bobem.
Doprawić do smaku oliwą z oliwek, odrobiną soku z cytryny, solą i pieprzem. Natkę pietruszki posiekać i całość wymieszać.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz