poniedziałek, 25 kwietnia 2016

Ciasto bez pieczenia jak Kinder Country

Ciasto wbrew pozorom robi się szybko, dodatkowym atutem jest fakt, że nie trzeba go piec. Znika bardzo szybko....

Składniki na średnią blachę:


  • herbatniki ok 200 g
  • śmietana 350 ml
  • śmietanfix
  • 2 szklanki płatków kangus + poł szklanki do posypania
  • 2 białe czekolady
  • 1 mleczna czekolada
  • 1 serek mascarpone


Wykonanie:

Blachę wyłożyć ciastkami. 

Śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem śmietanfixu. 

Czekolady białe rozpuścić w kąpieli wodnej i ostudzić. 

Mascarpone połączyć z czekoladami białymi, śmietaną i kangusami. Wymieszać. 

Połowę wykładamy na herbatniki, przykrywany kolejną warstwą ciastek, wykładamy resztę kremu i znowu herbatniki.

Czekoladę mleczną rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy ciastka. Posypujemy pozostałymi płatkami. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz