wtorek, 1 grudnia 2015

Makaron smażony z jajkiem i dynią

Co zrobić z dyni ciąg dalszy....


Nikt chyba nie lubi jak marnuje mu się jedzenie. Ja tez nie lubię. Lubię za to przypominać sobie smaki mojego dzieciństwa. Bo kto nie jadł w dzieciństwie makaronu z jajkiem?

Zrobiłam "czyszczenie lodówki z resztek" i tak powstało całkiem przyjemne danko.



Składniki:

  • ok 200 g ugotowanego makaronu
  • ok 200 g ugotowanej fasolki szparagowej
  • kilka plasterków boczku
  • 2 jajka
  • ok 200 g tartej na tarce o grubych oczkach dyni
  • sól

Wykonanie:

Na oliwie podsmażamy pokrojony boczuś i dynię. Dodajemy pozostałe składniki i rozbite jajka.

Szybko mieszamy, solimy, smażymy aą jajka się zetną,

i już.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz