środa, 25 listopada 2015

Zapiekanki z pieczarkami

Kto nie lubi zapiekanek? :)


Składniki:
  • 3 bułki paluchy lub długa bagietka
  • 500 g pieczarek
  • 2 łyżki masła
  • mała cebulka
  • por
  • prażona cebulka
  • ketchup, majonez (opcjonalnie)
  • tarty żółty ser



Wykonanie:

Pieczarki oczyścić, osuszyć i pokroić w plasterki.  Cebulkę w kostkę. Przesmażyć razem na maśle, posolić, popieprzyć.

Bułki przekroić jak na zdjęciu.

Pieczarki ułożyć na bułkach, posypać tartym serem.

Zapiec w piekarniku aż ser się rozpuści a bułki staną się chrupkie.


Polać sosami i posypać krojonym porem i cebulka prażoną.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz