Sekret Bali
Składniki:
- 1 żółtko
- budyń
- łyżeczka mąki pszennej
- 1/3 szklanki cukru
- 1,2 kostki masła
- 100 g wiórków kokosowych
- 1 i 1/2 szklanki mleka
- cukier waniliowy
- duże opakowanie herbatników
- kilka moreli (lub innych owoców np. ananas z puszki)
- galaretka (ja wybrałam smak limonki i trawy cytrynowej)
Składniki na blachę 20x30 cm
Wykonanie:
Żółtko utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać połowę mleka, budyń i mąkę. Zmiksować i ugotować jak budyń z pozostałym mlekiem.
Do utartego masła wmiksować stopniowo wystudzoną masę i wiórki kokosowe.
Na warstwę herbatników wyłożyć masę i przykryć drugą warstwą ciastek.
Pokrojone owoce układać na herbatnikach i zalać galaretką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz