sobota, 29 sierpnia 2015

Sekret Bali

.....a dziś coś z tropików.......


Sekret Bali


Składniki:

  • 1 żółtko
  • budyń
  • łyżeczka mąki pszennej
  • 1/3 szklanki cukru
  • 1,2 kostki masła
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 1 i 1/2 szklanki mleka
  • cukier waniliowy
  • duże opakowanie herbatników
  • kilka moreli (lub innych owoców np. ananas z puszki)
  • galaretka (ja wybrałam smak limonki i trawy cytrynowej)

Składniki na blachę 20x30 cm


Wykonanie:

Żółtko utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać połowę mleka, budyń i mąkę. Zmiksować i ugotować jak budyń z pozostałym mlekiem. 

Do utartego masła wmiksować stopniowo wystudzoną masę i wiórki kokosowe.

Na warstwę herbatników wyłożyć masę i przykryć drugą warstwą ciastek. 

Pokrojone owoce układać na herbatnikach i zalać galaretką. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz