poniedziałek, 24 sierpnia 2015

Leczo do słoika


Leczo do słoika

Składniki:

  • 0,5 kg pomidorów bez skórki pokrojonych w ćwiartki
  • 0,5 kg cebuli (w kostkę)
  • 1 kg kolorowej papryki (w kostkę)
  • 0,5 kg kwaśnych jabłek (w kostkę)
  • 3 ząbki czosnku
  • 1,5 kg cukinii (w kostkę)
  • 0,5 litra przecieru pomidorowego
  • 4 łyżeczki soli
  • 7 łyżeczek cukru
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 10 łyżeczek oleju

Na oleju przysmażamy warzywa, dodajemy przecier i przyprawy. Gotujemy ok 15-20 minut i gorące wkładamy do słoików. 



Zimą podajemy z podsmażonymi pieczarkami i kiełbaską. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz