poniedziałek, 18 września 2017

Schab faszerowany pieczarkami

Szukając  inspiracji na niedzielny obiad, znalazłam ciekawie wyglądający schabik. Smakuje wyśmienicie.


SKŁADNIKI

  • 500 g pieczarek
  • 2 cebule
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki masła
  • 1 kg schabu
  • oraz: jajko, bułka tarta, olej do smażenia, sól, pieprz

Wykonanie:

Schab pokroić na kotlety, rozbić tłuczkiem, posolić. 

Cebulkę pokroić w kostkę, pieczarki w plasterki i podsmażyć na tłuszczach. 

Do każdego kotlecika nałożyć farszu, złożyć na pół i zapiąć wykałaczkami. 

Każdą porcję opanierować (jajko posolone, bułka) i usmażyć na złoty kolor. 


Smacznego!

1 komentarz: