wtorek, 10 stycznia 2017

Pasta jajeczna z majerankiem i koperkiem

Przepis znalazłam szukając przepisu na pastę jajeczną wg Magdy Gessler, stworzonego dla Bistro Jajo. Nie wiem czy jest dokładnym odzwierciedleniem, ponieważ pani Magda w programie dokładnych proporcji nie podaje. W każdym razie przygotowana pasta jest lekka i pyszna.



Składniki:


  • 5 jaj ugotowanych na twardo (w programie robiono większą ilość i jajka mielono przez maszynkę do mielenie mięsa, ja ścieram na tarce)
  • 2 łyżeczki kurkumy
  • 3 szczypty curry
  • 1,5 łyżeczki musztardy
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżeczki majeranku
  • pół pęczka koperku
  • sól, pieprz

Wszystkie składniki wymieszać. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz