Zachwyca mnie, jak bardzo jest miękka oraz naprawdę fajny, aromatyczny sosik. Najlepiej smakuje z kaszą i surówkami.
Składniki:
- 1 kg karkówki - mięso pokroić w plastry, rozbić, usmażyć jak schabowe w jajku i bułce
- 2 cebule - w piórka
- 300 g pieczarek - w plasterki
- 2 ząbki czosnku
- pół szklanki keczupu
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 2 łyżeczki octu
- 2 szklanki wody
- 1 kostka rosołowa
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżka musztardy
Cebulę i pieczarki podsmażyć. Dodać pozostałe składniki (oprócz kotletów) i zagotować.
Do naczynia do zapiekania warstwami układać kotlety i zalewać sosem.
Piec w piekarniku 200st. - 1 godzina.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz